Почивка на язовир Тича

04/06/2018, by shermin, in почивка, 0 comments

Има един момент, в който, докато сме на работа започваме усилено да мислим за почивка. Губи ни се мотивацията, ставаме неефективни. Започваме да търсим в Интернет изгодни оферти за почивка или просто прелистваме страниците на сайтовете на любими места, където сме били.

Щом е дошъл този момент, значи сме достигнали до онази точка, в която трябва на намерим време да пълен релакс.

Когато избягаме от сивия градски пейзаж, за да се разходим по тихите селски улици или хладните горски пътеки, тази промяна ни отпуска и започваме да усещаме притока на енергия и желанието да действаме.

Много добре си отпочиваме и когато се занимаваме с приятни за нас дейности и по някакъв начин успяваме да изключим мислите от ежедневието си.

Риболовът е едно от любимите занимания на много хора, предпочитан заради спокойствието и тишината, които са нужни, за да бъде успешен.

Нашата къща за гости “Изглед” се намира в покрайнините на с.Ловец и едва на един хвърлей от брега на язовир Тича.
Язовирът е един от най-големите в България – с толкова голяма обиколка, че ще ви са необходими дни, за да го заобиколите.

За почитателите на сладководния риболов, които обичат и могат да отделят цял уикенд за почивка и грижа на хобито си, водоемът приканва с богато разнообразие от риби. Ако вашата компания реши да направи тридневен излет, но да нощувате в къща за гости на язовир Тича, и имате добре развити готварски умения, трябва да си приготвите и рецептите за шаран, сом и червеноперка. Късметлиите могат да попаднат и на кефал, сулка, костур, мряна и толстолоб. Уловената риба може да приготвите в нашата кухня, стига да имате желание да се занимавате и с това. Все пак сте дошли на почивка, макар че готвенето също може да се възприеме като начин за отпочиване.
Риболовът е особено интересно хоби. Дори да сте подготвени с пълно риболовно снаряжение, всеки вид риба си има свое поведение и особености. Точно днес може тя да е на друго място, на което да не сте предполагали.
Когато търпението ви се изчерпи и приберете риболовните такъми, може да се разходите с колата, за да посетите и разгледате някои от забележителностите в близост до село Ловец.

Има няколко маршрута, които ви препоръчваме:

  • Най-близкото интересно населено място е град Върбица. В близост до него има два извора с лечебна минерална вода;
  • На половин час с автомобил се намира град Велики Преслав;
  • По пътя за Велики Преслав може да се отбиете през Великопреславския манастир “Свети Паналеймон”, който се намира в местността Патлейна;
  • На около час от къщата ни за гости се намира природен парк Шуменско плато, което е най-високото плато в Североизточна България;
  • Ако искате да разгледате Мадарския конник, също трябва да отделите около час с автомобил, но пътуването определено си струва.

Ако обичате предизвикателствата и се вълнувате от историята, може да посетите някои археологически паметници от Античността и Средновековието, които макар, че са от национално значение, нямат добър туристически вид.

Отключете вашата археологическа натура и разберете повече за:

  • Античното селище до село Голямо Църковище, което се намира в м.Папурлък. Местните хора ще ви упътят с удоволствие;
  • Тракийския некропол и римския кастел до село Камбурово, местност Табията;
  • Късносредновековното селище и некропол до село Могилец;
  • Късноримската крепост до село Врани кон;
  • Ранносредновековната крепост до гр. Омуртаг.

Дългите разходки и продължителния риболов изтощават физически, но отморяват духа – чудесен начин за отпочиване на хора, които работят с ума си.
Когато се приберете в “Изглед” къщата ни за гости, ще може заслужено да се отдадете на лежерна почивка, да хапнете и пийнете, а на следващия ден приключението ви на язовир Тича да продължи.